Σε μήνυμα του στο Twitter, ο hacker P0keu δήλωσε ότι απέσπασε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και κωδικούς πρόσβασης τουλάχιστον 300 λογαριασμών στρατιωτικών και κυβερνητικών υπαλλήλων των ΗΠΑ, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γεγονός που σημαίνει ότι και το περιεχόμενο αυτών των λογαριασμών θα μπορεί να αποσπαστεί. Ο hacker μάλιστα δημοσίευσε τα “αποκτήματα” του στο PasteBin.

Μεταξύ των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποσπάστηκαν από τον hacker P0keu, εμφανίζονται και λογαριασμοί χρηστών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το FBI, Το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας, την υπηρεσία NSA, το Πεντάγωνο, καθώς και λογαριασμούς από άλλες υπηρεσίες.

Είναι απορίας άξιο πάντως να παρατηρούμε λογαριασμούς κυβερνητικών και ειδικά στρατιωτικών υπαλλήλων να είναι εκτεθειμένοι. Εάν δηλαδή εκτίθενται τέτοιου είδους λογαριασμοί τι μπορεί να συμβαίνει με τους υπόλοιπους; Επίσης εάν στη Μέκκα της πληροφορικής, στις ΗΠΑ, παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα, τότε τι θα έπρεπε να περιμένουμε για την Ελλάδα;


πηγή: secnews.gr