Ιάπωνες αναλυτές εξέφρασαν την άποψή τους πως η Sony θα πρέπει να προβεί άμεσα σε μειώσεις στις τιμές πώλησης του PS Vita, προκειμένου αυτό όταν με το καλό κυκλοφορήσει, να είναι όσο πιο ανταγωνιστικό γίνεται έναντι του 3DS. «Αν το PS Vita δεν κυκλοφορήσει με ισχυρούς τίτλους, τότε θα πρέπει να επαναπροσδιορίσω τις εκτιμήσεις μου», είπε ο
Kazuharu Miura της SMBC Nikko Securities, ο οποίος είχε προβλέψει 2,5 εκατομμύρια πωλήσεις για την κονσόλα ως τα τέλη Μαρτίου.

«Οι παίκτες περιμένουν από τη Sony να μειώσει την τιμή πώλησης του PS Vita, ιδίως μετά από αυτή του 3DS. Υπάρχει πολλή πίεση για πτώση στην τιμή του PS Vita, ειδάλλως η Sony ρισκάρει με μια μεγάλη αποτυχία», συμπλήρωσε ο Hideki Yasuda της Ace Securities. Φυσικά δεν λείπουν και οι φωνές που υποστηρίζουν το αντίθετο, όπως αυτή του Shiro Mikoshiba της Nomura Holdings: «Οι καταναλωτές στους οποίους στοχεύει η Sony, είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μεγάλα ποσά και αυτό συνιστά μια ορθή στρατηγική, ακόμα κι αν ο όγκος των πωλήσεων δεν είναι τεράστιος».

Πηγή: inews.gr
TAGS