Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς θα κορυφωθεί η βροχή αστεριών ή αλλιώς βροχή των Περσείδων. Η βροχή των Περσείδων έχει ξεκινήσει ήδη από τις 26 Ιουλίου και πρόκειται να κορυφωθεί στο τέλος της εβδομάδας, όπου σύμφωνα με επιστήμονες, θα πέφτουν 100 αστέρια την ώρα!

Οι Περσείδες είναι απομεινάρια ενός κομήτη, μέχρι και σε μορφή σκόνης, τα οποία συναντά η Γη μία φορά το χρόνο στις αρχές Αυγούστου. Ονομάζονται Περσείδες επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, έρχονται δηλαδή από αυτή την κατεύθυνση.

Παρ’ όλα αυτά αν θέλετε να παρακολουθήσετε  το εκθαμβωτικό θέαμα αυτής της πρωτότυπης βροχής, θα πρέπει να κινηθείτε μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου το φως είναι έντονο. Όσο βρεθείτε σε απόλυτο σκοτάδι έχετε περισσότερες πιθανότητες να θαυμάσετε το φαινόμενο από τις Περσείδες.

Η κατεύθυνση που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι βορειοανατολική αλλά οι επιστήμονες τονίζουν ότι υπάρχουν πιθανότητες να μην γίνει τίποτα αντιληπτό.Πηγή: protothema.gr