Ο Στηβ Τζομπς ο συνιδρυτής της Apple Inc, αποσύρθηκε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας που έφερε νέα δεδομένα στο χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Η αιφνίδια απόφαση του 55χρονου πλέον ευφυούς συνιδρυτή της Apple Inc, οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας  Ο 56χρονος Τζομπς είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος πριν από δύο χρόνια και το 2004 εμφάνισε καρκίνο στο πάγκρεας.

«Πάντα έλεγα πως αν έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως διευθυντής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω», επισημαίνει ο Τζομπς σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και την «κοινότητα της Apple».

Ο Τζόμπς που δημιούργησε την Apple με ένα φίλο του κάνοντας διάφορα πειράματα σε ένα υπόγειο, βρίσκεται ήδη σε θεραπεία.

Η κατάσταση της υγείας του ανησυχούσε ιδιαίτερα του επενδυτές που συνδέουν την επιτυχία της Apple με τον ίδιο τον Τζομπς.

«Πιστεύω πως οι πιο λαμπρές και καινοτόμες ημέρες για την Apple θα έρθουν. Και περιμένω με ανυπομονησία για να δω και να συμβάλω σε αυτήν την επιτυχία από ένα νέο ρόλο», υπογραμμίζει ο Τζομπς στην επιστολή του.

Η εταιρεια Apple ανακοινωσε ότι τη θέση του Στηβ Τζομπς θα αναλάβει ο Τιμ Κοοκ, το νουμερο δύο της επιχείρησης.

Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως «είναι απολύτως πεπεισμένο ότι ο Τιμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή».

Ο Κουκ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Ντιούκ και εργάστηκε στην Compaq και την ΙΒΜ πριν προσληφθεί στην Apple το 1998. Την ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς ακολούθησε πτώση της μετοχής της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.