Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011 τοποθετείται η κυκλοφορία του Sony Tablet S Wi-Fi με διαγώνιο οθόνης 9,4 ίντσες. Το Νοέμβριο θα ακολουθήσει η έκδοση Wi-Fi και 3G και το αναδιπλούμενο με διπλή οθόνη Sony Tablet P με οθόνη 5,5 ίντσες και βάρος 372 γραμμάρια. Αμφότερα έχουν διπύρηνο επεξεργαστή της Nvidia (Tegra 2), θύρα USB 2.0 και microSD. Η Sony εμφανίζεται να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό των δικών της τάμπλετ: Το Sony Tablet S έχει «ασσύμετρο» σχεδιασμό, με το κέντρο βάρος να βρίσκεται πιο κοντά στην παλάμη, με σκοπό να μπορεί ο χρήστης να το χρησιμοποιεί περισσότερη ώρα αφού δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο ελαφρύ - στην έκδοση Wi-Fi ζυγίζει 598 γραμμάρια. Η οθόνη γέρνει ελαφρώς όταν τοποθετηθεί σε επίπεδη επιφάνεια, βελτιώνοντας τη δυνατότητα ανάγνωσης και πληκτρολόγησης. Μια ειδική βάση που διατίθεται ως προαιρετικό αξεσουάρ μετατρέπει το Sony Tablet S σε κορνίζα ψηφιακών φωτογραφιών ή ψηφιακό ρολόι.

Το Sony Tablet P έχει δίδυμες οθόνες αφής που εξυπηρετούν πληθώρα λειτουργιών. Όπως εξηγεί η εταιρεία, «...μπορείτε να βλέπετε βίντεο στη μία οθόνη και να το χειρίζεστε με την άλλη ή να διαβάζετε τα e-mail σας χρησιμοποιώντας την άλλη οθόνη ως πληκτρολόγιο. Οι οθόνες μπορούν να συνδυαστούν σε μία ώστε να πλοηγηθείτε πιο άνετα στο Διαδίκτυο ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Η δυνατότητα αναδίπλωσης προσφέρει μικρότερο σχήμα ώστε να μεταφέρετε τη συσκευή εύκολα στην τσέπη ή στην τσάντα σας. Γυρίστε το Sony Tablet P στο πλάι και διαβάστε άνετα το eBook σας σαν να διαβάζατε κανονικό βιβλίο.»

Αμφότερα τα Sony Tablet είναι εφοδιασμένα με την τεχνολογία TruBlack της Sony, με την οποία ελέγχεται η διάθλαση του φωτός ανάμεσα στην LCD και την οθόνη, ώστε να μειώνονται οι ανακλάσεις από το φυσικό ή το τεχνητό φως, «προσφέροντας δυνατότητα ανάγνωσης υψηλών αντιθέσεων, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους».

Τα μοντέλα που διαθέτουν μόνο Wi-Fi λειτουργούν με Android 3.1 (αναβαθμιζόμενο σε Android 3.2), ενώ τα μοντέλα Wi-Fi/3G λειτουργούν με Android 3.2.

Τα Sony Tablet S και Sony Tablet P είναι οι πρώτες συσκευές τύπου tablet που δίνουν τη δυνατότητα εκτέλεσης παιχνιδιών για συσκευές με πιστοποίηση PlayStation, όπως τα αυθεντικά παιχνίδια για PlayStation.


Πηγή: in.gr