Μια οικονομική είδηση από την Ταϊβάν αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες όσον αφορά τα σχέδια της Apple για την επόμενη γενιά του iPad, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2012. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cens.com, δυο από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής μπαταριών -και βασικοί προμηθευτές για την ταμπλέτα (iPad) και τους φορητούς υπολογιστές (Macbook) της Apple, εξασφάλισαν νέα συμβόλαια παραγωγής επαναφορτιζόμενων στοιχείων. Οι νέας σχεδίασης μπαταρίες θα είναι λεπτότερες και πιο ελαφριές σε σύγκριση με αυτή του iPad2 και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ το κόστος τους αναμένεται προσαυξημένο κατά 20% έως και 30%. Μάλιστα, οι «Simplo Technology Co» και «Dynapack International Technology Corp» ανακοίνωσαν πρόβλεψη αύξησης των ετήσιων κερδών τους, βασιζόμενες στην ανανεωμένη συμφωνία τους με την Apple.

Πρακτικά, μια λεπτότερη μπαταρία θα σημαίνει ότι στο κέλυφος  του νέου iPad θα υπάρχει περισσότερος χώρος για την τοποθέτηση οθόνης υψηλότερης ανάλυσης –πιθανότατα τεχνολογίας Retina ή (και) ότι το iPad3 θα είναι πιο λεπτό από το σημερινό μοντέλο, όπως συνέβη και με το iPad2 σε σύγκριση με τη συσκευή της πρώτης γενιάς.

Επίσης, η νέα μπαταρία θα πληροί τις προδιαγραφές πιστοποίησης CTIA IEEE 1625, η οποία εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια χρήσης. Μια εξέλιξη που αφορά ήδη την αγορά των ΗΠΑ. Η νέα μπαταρία προβλέπεται να παραχθεί μαζικά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Πηγή: protothema.gr
TAGS