Διεθνές θερινό σχολείο με θέμα "Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία" (Photonics meets Biology), διοργανώνει το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), από τις 15 έως τις 18 Σεπτέμβριου, στην Χερσόνησο Κρήτης. Η διεξαγωγή του θερινού σχολείου, γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Fastdot Compact Ultrafast Laser Sources Based on Novel Quantum Dot Structures" ("Συμπαγείς υπερβραχείες πηγές λέιζερ με τεχνολογία κβαντικών τελειών") του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 18 εταίροι από αντίστοιχα ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και εταιρίες.

Τα μαθήματα θα παρακολουθήσουν 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ενδιαφέρονται να ειδικευτούν στις τεχνολογίες αιχμής της Φωτονικής και της Βιολογίας.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται επιστήμονες του εξωτερικού, όπως ο καθηγητής Alfred Cuschieri, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης και Τεχνολογιών του Πανεπιστήμιου του Νταντί στη Βρετανία, ο καθηγητής Paras N. Prasad, επικεφαλής του Ινστιτούτου Φωτονικής και Βιοφωτονικής του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο στις ΗΠΑ και ο καθηγητής Valery V. Tuchin, επικεφαλής του Εργαστηρίου Οπτικής και Βιοϊατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σαράτοφ στη Ρωσία.