Κέρδη 500 εκατ. δολαρίων για το Facebook


Συνεχίζει την ραγδαία ανάπτυξή του το Facebook, κάτι που απεικονίζεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του για το α’ εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα οποία το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο εμφάνισε τζίρο $1,6 δις και καθαρά κέρδη $500 εκατ… Η ανάπτυξη του Facebook τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αφήνοντας πολύ πίσω ανταγωνιστικά δίκτυα όπως το MySpace και αποκτώντας σαφές προβάδισμα απέναντι στους νεοεισερχόμενους όπως το Google+.

Εκπρόσωπος του Facebook σχολίασε και τις φήμες που θέλουν το δημοφιλές social network να χάνει χρήστες σε ορισμένες περιοχές, τονίζοντας ότι: “Είμαστε ευχαριστημένοι τόσο με την ανάπτυξή μας όσο και με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ‘δένονται’ με το Facebook. Περισσότεροι από το 50% των ενεργών χρηστών μας συνδέονται στο Facebook κάθε μέρα”.

Όσον αφορά σε ποσοτικά μεγέθη, σύμφωνα με το ίδιο το Facebook, διαθέτει βάση 750 εκατ. χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, τα πρόσφατα ισχυρά οικονομικά του αποτελέσματα, ανεβάζουν την αξία του δικτύου στην αγορά σχεδόν στα $80 δις!


Πηγή: real.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο