Το Facebook αλλάζει αυτό τον καιρό το σύστημα διαχείρισης φίλων. Πέρα από τις Smart Lists που ήταν ήδη γνωστές εδώ και καιρό, οι αλλαγές περιλαμβάνουν και νέες ρυθμίσεις που βελτιώνουν σημαντικά την διαχείριση των επαφών. Οι Smart Lists βασίζονται σε έναν αυτοματοποιημένο αλγόριθμο, ο οποίος συγκρίνει τις πληροφορίες του χρήστη με αυτές των φίλων του και κατατάσσει τους τελευταίους σε ομάδες, ανάλογα με τα κοινά χαρακτηριστικά. Έτσι, δημιουργούνται οι ομάδες Work (εργασιακός χώρος), School (σχολείο), Family (οικογένεια) και City (πόλη). Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να παρέμβει ελεύθερα σ' αυτές τις λίστες, προσθαφαιρώντας όποιους θέλει.

Επιπλέον, προστίθενται στους λογαριασμούς οι λίστες Close Friends (στενοί φίλοι) και Acquaintances (γνωριμίες). Τοποθετώντας κάποιες επαφές στην πρώτη, ο χρήστης βλέπει όλες τις δημοσιεύσεις αυτών των φίλων, ενώ οι Acquaintances εμφανίζουν μόνο τις σημαντικές δημοσιεύσεις (αλλαγή relationship status κλπ). Και σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης έχει τον πλήρη έλεγχο για το ποιοι ανήκουν στις λίστες αυτές.

Τέλος, υπάρχει η λίστα Restricted (περιορισμένοι), τα μέλη της οποίας βλέπουν μόνο τα public posts του χρήστη, δηλαδή τις δημοσιεύσεις που δεν υπόκεινται σε περιορισμούς απορρήτου. Ως συνήθως, οι νέες αλλαγές ενσωματώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
TAGS