Η «ανεξαρτητοποίηση» του τομέα προσωπικών υπολογιστών και συσκευών (PSG) είναι η λύση που προτιμά η HP προκειμένου να βελτιστοποιήσει την απόδοση του συγκεκριμένου τμήματος. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού σε Ελλάδα και Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, περίπου ένα μήνα μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Λίο Αποτέκερ ότι η ΗΡ αποφάσισε να πουλήσει ή αποσχίσει το συγκεκριμένο τμήμα.

Ο στόχος, σύμφωνα με όλα τα στελέχη, είναι η βελτιστοποίηση των επιδόσεων του τομέα. Γενικότερα, η HP δείχνει να επιδιώκει να στραφεί σε τομείς με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και το hardware δεν είναι από αυτούς. Σημειωτέον πως η HP είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών και ο τομέας του PSG με πωλήσεις της τάξεως των 41 δισ. δολαρίων θα ήταν μέσα στις 60 μεγαλύτερες εταιρείες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Γι’ αυτό και θεωρείται δύσκολο να βρεθεί αγοραστής. Όσο για το νέο όνομα, το HP PC είναι από τις προτάσεις που έχουν κάνει την εμφάνιση τους, χωρίς να αποκλείεται και κάτι τύπου Compaq.

Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, τα στελέχη της HP έχουν επιδιώξει να αλλάξουν την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για το θέμα του webOS, του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές που απέκτησε η ΗΡ μαζί με την Palm. Οι άνθρωποι της HP υποστηρίζουν ότι ναι μεν η εταιρεία σταματά την ενασχόληση της με το hardware, δηλαδή σταματά την παραγωγή smartphones και tablets αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει τι θα κάνει με το webOS, το οποίο θεωρείται σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και οι φήμες λένε ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

 Πηγή: inews.gr