Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του νέου iPhone, η Apple λανσάρει την Τετάρτη το iCloud, μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες των συσκευών της εταιρείας να αποθηκεύουν σχεδόν όλα τα δεδομένα τους στο «υπολογιστικό νέφος», δηλαδή σε απομακρυσμένους διακομιστές του κατασκευαστή.

Εκτός από υπηρεσία αποθήκευσης, που προσφέρει 5 Gigabyte δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, το iCloud λειτουργεί και ως υπηρεσία συγχρονισμού, αφού μεταφέρει τις εφαρμογές, τη μουσική και τα ηλεκτρονικά βιβλία του χρήστη σε όλες τις συσκευές Apple που διαθέτει.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν επαφές ή να τις τροποποιήσουν, να εισάγουν καταχωρίσεις στο ημερολόγιο, καθώς και να μοιράζονται έγγραφα μέσω της εφαρμογής iWorks.

Ακόμα, οι χρήστες των iPhone μπορούν να συνδεθούν στο iCloud από τον υπολογιστή για να εντοπίσουν τη συσκευή τους στο χάρτη, ή ακόμα και να σβήσουν όλα τα δεδομένα από το τηλέφωνο σε περίπτωση κλοπής.

Η ασφάλεια των δεδομένων αυξάνεται περαιτέρω με τη δυνατότητα δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων του λειτουργικού συστήματος iOS, είτε στο iPhone είτε στο iPad.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες ήταν διαθέσιμες και στο MobileMe, την υπηρεσία που διαδέχεται το iCloud.

Η βιομηχανία του Διαδικτύου περιμένει τώρα να δει πόσο επιτυχημένη θα είναι η είσοδος της Apple στις λεγόμενες υπηρεσίες νέφους.

Τον Ιούνιο, πάντως, η εταιρεία RBC Capital Markets εκτιμούσε ότι το iCloud θα προσέλκυε έως και 150 εκατομμύρια συνδρομητές.

Για την είσοδο στο iCloud απαιτείται το AppleID και η τελευταία έκδοση του iTunes.

Πηγή: In.gr
TAGS