Εντυπωσιακή ώθηση αναμένεται να προσφέρει στη Microsoft το λανσάρισμα από τη Nokia των πρώτων κινητών τηλεφώνων της με λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, η υιοθέτηση της πλατφόρμας από τη φινλανδική εταιρεία -στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής τους συνεργασίας- θα βοηθήσει τη Microsoft να υπερδιπλασιάσει το μερίδιο της στην αγορά των smartphones στη Δυτική Ευρώπη.

Έτσι, το 2012 τα Windows Phone εκτιμάται ότι θα εκτιναχτούν στο 12,3% από 5,8% φέτος, απολαμβάνοντας τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας λογισμικού στην περιοχή.

Οι προβλέψεις για τις συνολικές πωλήσεις smartphones στη Δυτική Ευρώπη το επόμενο έτος αφορούν σε 117 εκατομμύρια νέες συσκευές, σημειώνοντας αύξηση κατά 12%, από περίπου 105 εκατομμύρια το 2011. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνει 14,4 εκατομμύρια νέα smartphones που θα έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, από 6,1 εκατομμύρια το 2011.

“Η αυξανόμενη υποστήριξη από κορυφαίους κατασκευαστές και ειδικότερα από τη Nokia προσφέρει στο λειτουργικό της Microsoft τη δυναμική να εξελιχθεί στην τρίτη βασική επιλογή για τα smartphones, πίσω από το Android και το iOS”, τονίζει στέλεχος της Strategy Analytics.

Τα ίδια στοιχεία θέλουν το λειτουργικό της Google να κατακτά το 44% της αγοράς των “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων την επόμενη χρονιά στη Δυτική Ευρώπη, ενώ το iOS της Apple εκτιμάται ότι θα έχει μερίδιο 23%.
Πηγή: protothema.gr