Το Facebook και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες social media είναι ένας από τους βασικούς λόγους που συμβάλλουν στη συνεχή ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, οι χρήστες του Internet αυξάνονται όχι γιατί κατανοούν τα συνολικά οφέλη που προσφέρει το Internet, αλλά για να γραφτούν και να αλληλοεπιδρούν στο Facebook. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας έρευνας της Focus Bari, την οποία παρουσίασε στο 13ο διεθνές συνέδριο τηλεπικοινωνιών InfoCom World, η Ξένια Κούρτογλου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό διείσδυσης του Internet στην Ελλάδα έχει αγγίξει πλέον το 63% στους Έλληνες μεταξύ 13-70 ετών (56% το 2010), με τους άνδρες να έχουν υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τις γυναίκες (69% έναντι 58%). Όπως ανέφερε η κ. Κούρτογλου, στην αύξηση αυτή δύο λόγοι συνέβαλλαν: η άνοδος των ποσοστών των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν συνδυαστικά πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (53% τον περασμένο Ιούνιο έναντι 44% πριν από ένα χρόνο) και, φυσικά, το Facebook

Η έρευνα δείχνει ότι το 41% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Facebook (33% το 2010), τα facebook accounts είναι περισσότερα από 3 εκατομμύρια και 7 στους 10 χρήστες βρίσκονται online καθημερινά για το τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο social network.

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι πολλοί νέοι μπαίνουν και από το κινητό τους στα διάφορα social media, καθώς το ποσοστό χρήσης δικτύων 3ης γενιάς από τις νεαρές ηλικίες αγγίζει το 40% και αξιοποιείται κατά κύριο λόγο για πρόσβαση στο Internet και τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. 

Αντίστοιχα, αυξημένο είναι και το ποσοστό των χρηστών που κάνουν αγορές online. Ειδικότερα, το ποσοστό εκείνων που έκαναν έστω και μία ηλεκτρονική αγορά άγγιξε το 12% το τελευταίο εξάμηνο, οιαγορέςέφθασαν τις 5,3 ανά άτομο και η συνολική δαπάνη κατά μέσο όρο τα 545 ευρώ στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

 


 

Πηγή: deasy.gr