"Ω, ουάου, ω ουάου, ω ουάου", ήταν οι τελευταίες λέξεις του συνιδρυτή της Apple Steve jobs όπως αποκάλυψε η αδελφή του, Μόνα Σίμσον, στον λόγο που εκφώνησε στο μνημόσυνο του αδελφού της, περιγράφοντας τις τελευταίες του στιγμές, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Στον λόγο που εκφώνησε η συγγραφέας Μόνα Σίμσον στο Memorial Church του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στις 16 οκτωβρίου. Είπε ότι ο Τζομπς κοίταξε εκείνη, μετά τα παιδιά της, μετά την σύζυγό του και τέλος όλους λέγοντας τρεις φορές "Ω, ουάου".

"Οι τελευταίες λέξεις του Στιβ ήταν μονοσύλλαβες και της επανέλαβε τρις φορές", είπε η Σίμσον σύμφωνα με τον λόγο που δημοσιεύθηκε στους New York Times.

"Προτού εκπνεύσει, κοίταξε την αδελφή του Πάττυ, μετά για ώρα τα παιδιά του, μετά την σύντροφο της ζωής του, Λορίν, και μετά όλους πριν πει τις τελευταίες του λέξεις".

Η 54χρονη Σίμσον δήλωσε ότι την ώρα που πέθαινε έμοιαζε σαν να σκαρφαλώνει. "Η ανάσα του έδειχνε ένα επίπονο ταξίδι, ένα απότομο μονοπάτι, σαν σε υψόμετρο", είπε.

"Η Λορίν δίπλα του στο κρεβάτι μερικές φορές τιναζόταν όταν υπήρχε μεγάλη παύση μεταξύ των αναπνοών του. Αλληλοκοιταχτήκαμε, και τότε ο Στιβ πήρε μια βαθειά ανάσα και άρχισε ξανά να αναπνέει", πρόσθεσε.

Μία ημέρα πριν από το θάνατό του ο Τζομπς κάλεσε την Σίμσον, να της πει να βιαστεί για το Πάλο Αλτο και μετά "ζήτησε ταπεινά συγγνώμη που μας άφηνε".

Η Μόνα Σίμσον, συγγραφέας και καθηγήτρια Αγγλικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πρωτογνώρισε τον αδελφό της στη Ν. Υόρκη, σε ηλικία 25 ετών. Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Τζομπς, οταν εκείνη ήταν 25 ετών, αφότου ο Τζομπς ανακάλυψε την βιολογική του μητέρα, Τζόαν Σιμπλε Σίμσον. Δήλωσε ότι η πρώτη της εντύπωση για τον Στιβ ήταν "ένας άνθρωπος της ηλικίας της με τζιν, έμοιαζε με Αραβα ή Εβραίο και ήταν πιο όμορφος από τον Ομάρ Σαρίφ", δήλωσε.

Αναφερόμενη στην εργασιακή ηθική του αδελφού της είπε: "Δεν τον ενοχλούσε να δουλεύει πολύ, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά. Όταν διώχθηκε από την Apple, η κατάσταση ήταν άσχημη. Μου είπε για ένα δείπνο, όπου 500 υψηλόβαθμοι της Silicon Valley γνώρισαν τον τότε πρόεδρό της. Ο Στηβ δεν ήταν καλεσμένος. Πικράθηκε αλλά την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά".

Τέλος, είπε "Θυμάμαι όταν μου τηλεφώνησε την ημέρα που γνώρισε τη σύζυγό του Λορίν και μου είπε: Γνώρισα μια όμορφη γυναίκα, που είναι πραγματικά έξυπνη και έχει σκύλο και θα την παντρευτώ".

Ο Στιβ Τζομπς έφυγε από την ζωή στις 5 Οκτωβρίου σε ηλικία 56 ετών χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο, από τον οποίο έπασχε από το 2009.
πηγή: ethnos.gr 

TAGS