Οι συσκευές Android και iOS συνιστούν το 58% των έσοδων από τα παιχνίδια σε φορητές κονσόλες το 2011, ανεβαίνοντας έτσι κατά 19% από το 2009. Κάτι που αν και αναμενόμενο, ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται οι δύο πλατφόρμες δημοφιλείς ανάμεσα στους gamers δεν παύει να προκαλεί έκπληξη. Κατά ένα μεγάλο βαθμό πίσω από αυτήν την επιτυχία κρύβεται ο Steve Jobs, και τα touch προϊόντα της Apple τα οποία έφεραν μία άλλη προσέγγιση και διάσταση στον χώρο των παιχνιδιών. 

Το Nintendo DS είχε κυριαρχήσει στην αγορά για τα δύο τελευταία χρόνια, καταλαμβάνοντας το 70% το 2009, όμως το 2010 έπεσε στο 57%. Την καθοδική πορεία του φαίνεται όμως ότι συνέχισε και φέτος μιας και περιορίστηκε στο 36%. Τα ηνία ανέλαβαν τα Android και iOS, που είναι πλέον οι ηγέτες του χώρου.

Αυτό οφείλεται και στο ότι όλο και περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών αρχίζουν και στρέφονται σε αυτές τις πλατφόρμες, δημιουργώντας όλο και περισσότερα παιχνίδια. Το σίγουρο είναι ότι όσο ισχυρότερα κινητά βγαίνουν και ταμπλέτες, τόσο πιο εντυπωσιακά παιχνίδια πρόκειται να δούμε να κυκλοφορούν. 

 

 

ΠΗΓΗ: techit.gr

TAGS