Το Jukusui-kun -πώς προφέρεται δεν ξέρουμε ακριβώς- πρόκειται για ένα ρομπότ μέσα σε ένα μαξιλάρι και λογικό είναι να διερωτηθείτε τι ακριβώς δουλειά έχει μέσα στο μαξιλάρι. Το Jukusui-kun, λοιπόν, θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το ροχαλητό. Όλο και κάποια στιγμή θα έχετε κοιμηθεί σε κάποιο δωμάτιο με κάποιον που ροχαλίζει, οπότε και θα ξέρετε ό,τι κάθε άλλο παρά νανούρισμα δεν είναι για τα αυτιά σας. Οι Ιάπωνες με τα ρομπότ τους, έρχονται άλλη μια φορά για να δώσουν λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Θα μπορούσε, κανείς, να πει η τεχνολογία στην υπηρεσία του «Μορφέα».

Το ρομποτικό μαξιλάρι αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Kabe του Πανεπιστημίου Waseda στο Τόκιο. Έχει σχήμα αρκούδας και υποτίθεται ότι θα κόβει το ροχάλισμα από τους θορυβώδεις κοιμωμένους του σπιτιού σας. Αν και δεν ξέρουμε πως προφέρεται, ξέρουμε τι σημαίνει, «Κύριος Χειμερία Νάρκη». Έρχεται εξοπλισμένο με ένα μικρόφωνο για την ανίχνευση του ροχαλητού, ενώ διαθέτει επίσης και έναν αισθητήρα που ανιχνεύει τους σφυγμούς της καρδιάς και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

Συνήθως, όταν ξεκινάει το ροχαλητό, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα μειώνονται και ο καρδιακός σφυγμός ανεβαίνει. Μόλις ανιχνευτεί το ροχαλητό, αναλαμβάνουν δράση τα πόδια του αρκούδου και σκουντάνε απαλά το κεφάλι του ηχηρού υπναρά.

Ο Jukusui-kun εκτέθηκε στην 19η Διεθνή Έκθεση ρομπότ στο Τόκιο νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά προς το παρόν, τα σχέδια για την εμπορευματοποίηση του δεν έχουν ανακοινωθεί, οπότε θα αρκεστείτε στο να σκουντάτε εσείς όποιον ροχαλίζει για να αλλάξει πλευρό.

πηγή: real.gr