Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι το 2012 το Kinect, o καινοτόμος τρόπος χειρισμού της παιχνιδομηχανής της Microsoft, θα μεταφερθεί σε PC με Windows. Εντούτοις, δεν ήταν γνωστό εάν πρόκειται για νέα συσκευή ή για αυτή που ήδη χρησιμοποιείται στο Xbox 360. Η Microsoft έκανε γνωστό ότι θα κατασκευάσει ένα νέο Kinect με το οποίο θα κάνει τα PC να ανταποκρίνονται σε νεύματα, που θα ενεργοποιεί τις λειτουργίες ενός υπολογιστή, ο οποίος χρησιμοποιείται διαφορετικά από μια παιχνιδομηχανή, τουλάχιστον όταν ο χρήστης «δεν παίζει».

Το Kinect για Windows θα έχει νέο firmware το οποίο θα επιτρέπει στην κάμερα του Kinect να βλέπει καθαρά αντικείμενα σε μικρή απόσταση (στα 40-50 εκατοστά), μια δυνατότητα που εμφανίζονται να ζητούσαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη οι developer.

Παράλληλα, η εταιρεία διέθεσε το SDK 2 για το Kinect for Windows στους προγραμματιστές και δημιούργησε έναν δικτυακό τόπο αφιερωμένο στο νέο Kinect με πλούσιο υλικό χρήσιμο σε επιχειρήσεις και προγραμματιστές που έχουν κάποιες ιδέες, εμπνευσμένοι από το Φαινόμενο Kinect .

Πηγή: in.gr
TAGS