Φρενίτιδα προκάλεσε η ανακοίνωση της πώλησης του BlackBerry Bold 9790 στη μισή τιμή στην Ινδονησία, όπου χιλιάδες fans συγκεντρώθηκαν έξω από πολυκατάστημα, δημιουργώντας πανικό με τραυματισμούς και λιποθυμίες… Αναλυτικότερα, πριν από μία εβδομάδα, η Research In Motion, κατασκευάστρια των BlackBerry, ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο BlackBerry Bold 9790 θα διατίθετο την περασμένη Παρασκευή 25/11 στη μισή τιμή για τους πρώτους 1.000 πελάτες στην Ινδονησία.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 5.000 άνθρωποι έξω από κεντρικό πολυκατάστημα στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, για να προμηθευτούν το νέο BlackBerry στην τιμή των 260 δολαρίων. Περίπου 300 αστυνομικοί ήταν εκεί για να ελέγξουν το πλήθος, οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τον πανικό που δημιουργήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι σπρώχνονταν για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση. Μάλιστα, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι υπήρχαν αρκετοί που πλήρωναν 50 δολάρια σε ανθρώπους για να στηθούν στην ουρά…

Τελικά, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν -κάποιοι με κατάγματα- και αρκετοί τραυματίστηκαν, αναγκάζοντας τελικά τους διοργανωτές να διακόψουν την εκδήλωση για την ασφάλεια του κοινού.

Να σημειώσουμε ότι η Ινδονησία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά των Blackberry μετά τη Β. Αμερική, με την εταιρεία να εκτιμά ότι οι πωλήσεις της για το 2011 θα φτάσουν τις 4 εκατ. συσκευές.


 

Πηγή: neo2.gr