Την αρχή έκανε η Samsung, στη συνέχεια η κινέζικη Proview Technology και τώρα η Motorola. Φαίνεται πως η εταιρεία των Jobs και Wozniak δεν είναι και τόσο καινοτόμος όσο θέλει να παρουσιάζεται. Μπορεί μάλιστα να ειπωθεί πως η Apple μάλλον χρησιμοποιεί ιδέες άλλων, μικρότερων ή μεγαλύτερων, εταιρειών.

Χθες, γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη πως η Apple χρησιμοποίησε παράνομα το πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων της Motorola που αποτελεί ευρεσιτεχνία της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η απόφαση φυσικά είναι σε πρώτο βαθμό και η Apple έχει ήδη δηλώσει πως θα ασκήσει έφεση.

H Motorola τώρα έχει δύο λύσεις, μπορεί να απαιτήσει το πάγωμα των πωλήσεων συσκευών που έχουν το λογισμικό iOS ή να περιμένει να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Αν επιλέξει την πρώτη λύση, και τελικά η Apple κερδίσει την έφεση, η Motorola θα κληθεί να αποζημιώσει το «μήλο» με 134 εκ. δολάρια.

Από την άλλη, εάν η Apple χάσει, σύμφωνα πάντα με το Νόμο, θα πρέπει είτε να αποσύρει αμέσως κάθε προϊόν της που είναι εφοδιασμένο με το λογισμικό iOS, είτε να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό στη Motorola για να της επιτραπεί η χρήση του πατενταρισμένου πρωτοκόλλου.

πηγή: conowego.pl