Οι ερευνητές που εργάζονται για το Department of Energy's Berkeley Lab ανακάλυψαν έναν τρόπο να δημιουργήσουν ένα σχετικά φθηνό «ηλεκτρονικό δέρμα» που αποτελείται από νανοσωλήνες άνθρακα εμπλουτισμένο με ημιαγωγούς.
Η διαδικασία, σύμφωνα με το proho.gr, περιλαμβάνει ένα εμπλουτισμένο μονού τοιχώματος νανοσωλήνα άνθρακα (SWNT) ενσωματωμένο σε ένα κυψελοειδές μοτίβο με εξαγωνικές τρύπες, ώστε να καθίσταται πιο ελαστικό και εύκαμπτο. Και μάλιστα είναι τόσο εύκαμπτο, που κατάφεραν όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, να το τυλίξουν γύρω από μία μπάλα του baseball.

Σε συνδυασμό με την δυνατότητα εκτύπωσης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων από έναν απλό εκτυπωτή inkjet, η τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή εύκαμπτων φορητών υπολογιστών. Πρόκειται πραγματικά για την εκπλήρωση των ονείρων και οραμάτων πολλών συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, αλλά και επιστημόνων, μιας και έτσι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην κατασκευή εύκαμπτων φωτο-ηλεκτρικών κυττάρων ή ηλεκτρονικού δέρματος το οποίο θα μπορεί να «αισθάνεται».