Με Grammy θα βραβευτεί μετά θάνατον Steve Jobs ως αναγνώριση της μεγάλης επιρροής που άσκησε στην μουσική βιομηχανία, ανακοίνωσε χθες η Εθνική Ακαδημία Τεχνών Επιστημών και Ηχογράφησης . Ο εκλιπών συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple θα τιμηθεί με ειδικό βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει την συμμετοχή ενός προσώπου στην μουσική βιομηχανία σε τομέα άλλον από εκείνον της ερμηνείας.

«Ο Steve Jobs βοήθησε στη δημιουργία προϊόντων και τεχνολογίας που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε την μουσική, τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά προϊόντα και τα βιβλία», ανακοίνωσε η ακαδημία.

«Οι καινοτομίες του δημιουργικού οραματιστή, όπως το iPod και τα iTunes (μια δωρεάν εφαρμογή για Mac και PC που παίζει και οργανώνει την ψηφιακή μουσική και τα βίντεο στον υπολογιστή) έφεραν την επανάσταση στην βιομηχανία και στον τρόπο που διανέμεται και αγοράζεται το μουσικό προϊόν».

Μια ειδική τελετή θα διοργανωθεί προς τιμήν των βραβευθέντων στις 11 Φεβρουαρίου του 2012, μία μέρα πριν από την κανονική απονομή των βραβείων Grammy, που θα μεταδοθεί απευθείας από το Λος Άντζελες.
TAGS