Όπως ίσως θυμάστε, η Microsoft, σε συνεργασία με αρκετά μέλη της κοινότητας Windows Phone, εργάστηκε για την ανάπτυξη και κατασκευή ενός χαμηλού κόστους εργαλείου ξεκλειδώματος για τις συσκευές που τρέχουν την πλατφόρμα Windows Phone. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται υπήρχαν και κάποιοι όροι που συνόδευαν αυτήν την συνεργασία, οι οποίοι μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστοί. Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η Microsoft περιόριζε την εφαρμογή στα περίπου 10.000 «tokens». Με άλλα λόγια, μόνο 10.000 αντίτυπα της εφαρμογής επρόκειτο να πουληθούν, ένα όριο το οποίο έχει πια ικανοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο λογαριασμό της εφαρμογής στο Twitter: «Η ChevronWP7 Labs υποδέχεται το νέο έτος έχοντας επιτύχει 10.000 πωλήσεις. Hooah! ^ RR».

Έτσι η εφαρμογή έχει ολοκληρώσει, τουλάχιστον για τώρα, τον κύκλο της. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι παρά την προφανή επιτυχία της εφαρμογής, η ομάδα φαίνεται να μην έχει προχωρήσει σε κάποια νέα συμφωνία με την Microsoft για να πουλήσει περισσότερα αντίτυπα.


Και πάλι σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter: «Μόνο 5 tokens έχουν μείνει! Όταν ξεπουλήσουμε δεν έχουμε προς το παρόν σχέδια για να ξαναγεμίσουμε. Τρέξτε! ^ RR». Το Tweet αυτό ήταν φυσικά προγενέστερο του προηγούμενου. Τώρα όμως που η εφαρμογή ξεπούλησε δεν είναι σίγουρο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Όταν η εταιρική συνεργασία για την κατασκευή του app ξεκλειδώματος επετεύχθη, η Microsoft έδειξε την πρόθεσή της να δώσει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους προγραμματιστές, αλλά και χρήστες να ασχοληθούν με την πλατφόρμα. Τώρα όμως, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν παρέχει περισσότερα token, είναι σαν να «εγκαταλείπει» την κίνηση αυτή.

πηγή: proho.gr