Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Λευκορωσίας δημοσίευσε ένα νέο νόμο που καθιστά παράνομη για τους πολίτες την πρόσβαση σε ξένες ιστοσελίδες (ειδικά για εμπορικούς σκοπούς). Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 100 ευρώ.
Ο νέος νόμος λέει ότι όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μέσω διαδικτύου θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά εγχώριες ιστοσελίδες για να παρέχουν υπηρεσίες, να πουλάνε προϊόντα ή να ανταλλάσσουν email!

O νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τις 6 Ιανουαρίου, καταστρέφοντας τελείως τα πλεονεκτήματα που μπορεί να παρέχει το ελεύθερο διαδίκτυο στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αυτός ο νέος νόμος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με έναν νέο νόμο στη Μαλαισία που υποχρεώνει όλους τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να παρέχουν Wi-Fi.

Αντίθετα η κυβέρνηση της Λευκορωσίας, με μια τακτική φασισμού και τεχνολογικής τύφλωσης, αντί να προσπαθήσει να δώσει πρόσβαση στο internet σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, προσπαθεί να ελέγξει πλήρως το internet.

Πηγή: pro.com.gr