Η Acer ανακοίνωσε την είσοδό της στο χώρο του cloud computing με την υπηρεσία AcerCloud. Η εταιρεία αναφέρει ότι το λογισμικό θα συνοδεύει τους υπολογιστές της, αρχής γενομένης από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και θα «συνδέει με ασφάλεια όλες τις προσωπικές “έξυπνες” συσκευές οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε».

Τόσο οι βιβλιοθήκες media, όσο και αυτές των εγγράφων θα είναι προσβάσιμες από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των smartphones. Οι Android συσκευές θα υποστηρίζονται από την αρχή, ενώ η Acer υπόσχεται ότι στο μέλλον θα παράσχει και συμβατότητα και με τις Windows-based κινητές συσκευές.

Η υπηρεσία cloud της Acer θα χρησιμοποιεί τεχνολογία Always On, η οποία υποτίθεται ότι θα επιτρέπει την αναζήτηση και την ανάσυρση αρχείων από τους υπολογιστές της εταιρείας ακόμα και όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση αδρανοποίησης.

Περαιτέρω, η AcerCloud θα συνδυάζει την τοπική και cloud αποθήκευση ώστε να είναι εξασφαλισμένη η διάθεση των τοπικών αρχείων όποτε χρειαστεί.

πηγή: proho.gr