Στην CES 2012, η Sony παρουσίασε μία νέα «Crystal LED Display», ένα πρωτότυπο μίας τηλεόρασης 55 ιντσών που στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί μικροσκοπικές διόδους εκπομπής φωτός στη θέση των pixel. Μέχρι τώρα, οι LED τηλεοράσεις επρόκειτο για ένα είδος «ελαφριάς μορφής» LCD με μία μόνο πηγή φωτός LED. H Crystal LED αποτελεί και την πρώτη φορά που μια εταιρεία επιχειρεί να δοκιμάσει κάτι τέτοιο σε μία τηλεόραση. Το πρωτότυπο της Sony,  θα χρησιμοποιεί 6 εκατομμύρια LEDs (2 εκατομμύρια από κάθε από τα τρία χρώματα κόκκινο, πράσινο, μπλε) τοποθετημένα ακριβώς μπροστά στην οθόνη, κάτι που η εταιρεία υποστηρίζει ότι βελτιώνει κατά πολύ την απόδοση φωτεινότητας.

Η Sony, ισχυρίζεται ότι η εν λόγω τεχνολογία είναι ανώτερη τόσο από τις LCD, όσο και από τις Plasma, με με μεγαλύτερη αντίθεση, ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και ευρύτερη γωνία θέασης.


Αν και ο συγκεκριμένος τύπος τηλεόρασης απέχει πολύ από το να μπει στο στάδιο παραγωγής, η εταιρεία δηλώνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών τόσο για επαγγελματικές χρήσεις, όσο και για το απλό καταναλωτικό κοινό. Να σημειωθεί ότι η LED τηλεόραση σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τις εργασίες που έχουν γίνει πάνω στις OLED, οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη.

πηγή: proho.gr
TAGS