Η παράσταση «Χάνσελ και Γκρέτελ: το μυστικό του σοκολατόδεντρου» που τρέλανε τους μικρούς θεατές συνεχίζεται για λίγες μόνο ημέρες στο Μικρό Παλλάς.

Τι συμβαίνει στους ήρωες των παραμυθιών αφού διαβάσουμε για μυριοστή φορά και την τελευταία σελίδα; Στο ερώτημα που έχει απασχολήσει εκατομμύρια παιδιά στα μήκη και στα πλάτη του κόσμου αποφάσισε να δώσει απάντηση η γόνιμη φαντασία της Έρσης Νιαώτη, γνωστής μας από το «Μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύει εννέα κλασικά παραμύθια», που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια στις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Διασκευή του βιβλίου είναι και η παράσταση που θα δούμε.

 

Η απάντηση της λιχούδως συγγραφέως είναι απλή. Η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη με τους επτά νάνους, το Αστερόπαιδο, ο Τζακ (με την φασολιά του), η μαμά της Τοσοδούλας, η Πεντάμορφη, ο Πρίγκιπας (της Ωραίας Κοιμισμένης), όταν δεν βρίσκονται σε «υπηρεσία», καταφεύγουν στο ζαχαροπλαστείο που έστησαν ο Χάνσελ και  Γκρέτελ όταν το ξέφυγαν από τη μάγισσα που τους κρατούσε φυλακισμένους. Εκεί τα δύο αδέρφια πειραματίζονται με διάφορα μυστηριώδη και ανήκουστα γλυκά με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός σοκολατόδεντρου που, αντί για καρπούς κακάο, θα παράγει σοκολάτες, έτοιμες για κατανάλωση.

Στο ζαχαροπλαστείο του Χάνσελ και της Γκρέτελ, οι ήρωες των παραμυθιών αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα της ζωής στις σελίδες του Βιβλίου των Συνταγών και αφού έχουν γευθεί τα μαγεμένα σοκολατογλυκά του μαγαζιού.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η αναζητήσεις των ηρώων συνοδεύονται από πολύ τραγούδι, γέλιο και ταχυδακτυλουργικά κόλπα στην σκηνή του Μικρού Παλλάς, το οποίο μεταμορφώνεται σε μια πραγματική σκηνή θαυμάτων με τη χρήση ειδικών εφέ, ανάμεσά τους και το γαργαλιστικό άρωμα σοκολάτας που διαχέεται στον χώρο.

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια κειμένου: Σταύρος Στάγκος

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Τζίνα Περιμένη

Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου

Κίνηση-Χορογραφίες: Στέλλα Κρούσκα

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Illusion Consultant: Κώστας Καρυπίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Έρση Νιαώτη

Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες παράστασης: Μαιρηλία Καλαϊτζίδου

Παίζουν: Αγγελική Καρυστινού, Πάρις Λύκος, Φωτεινή Αθερίδου, Σταύρος Βόλκος, Ισιδώρα Δωροπούλου, Έκτορας Λιάτσος, Μαρία Παπαφωτίου.

«Χάνσελ και Γκρέτελ: το μυστικό του σοκολατόδεντρου», Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 (City Link), Αθήνα. Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ.  Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30, 15:00.