Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός μαζί με τους συνεργούς του θα βρίσκεται για τέσσερα ακόμα βράδια στη σκηνή του Γυάλινου Upstage για να μας κάνει να γελάσουμε μέχρι δακρίων.

Το stand up comedy είναι είδος θεατρικό με δικούς του κανόνες που λίγοι μπορούν να υπηρετήσουν στην Ευρώπη –ναι, στο Εδιμβούργο το καλοκαίρι το είδος ανθεί στη διάρκεια του θεατρικού φεστιβάλ όμως κι εκεί οι περισσότερες ομάδες είναι εισαγωγής.  Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια, και για οικονομικούς λόγους, όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες στρέφονται προς αυτή την μοναχική πλην ικανοποιητική μορφή θεάτρου.

Από αυτούς ξεχώρισαν λίγοι με πρώτο και καλύτερο τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Κάτι η φάτσα του που ήταν γνωστή σε πολλούς από την τηλεόραση, κάτι η επικαιρότητα που προσφέρεται για να την κανιβαλίσει κανείς, κάτι το ταλέντο του, κάτι τα social media που διαδίδουν τα πάντα σε χρόνο ντε τε, το θαύμα έγινε: ο ηθοποιός βρέθηκε αντιμέτωπος με κατάμεστες αίθουσες. Ευτυχώς για τον ίδιο το απόθεμά του σε αστεία μοιάζει ανεξάντλητο –αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα γραφόμενα των κατά σύστημα θεατών του στο δίκτυο- και έτσι οι οπαδοί του δεν κουράζονται ποτέ.

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Ζαραλίκου στο Γυάλινο Upstage δεν παρεκκλίνουν από τον κανόνα. Το μενού περιλαμβάνει σάτιρα, αυτοσαρκασμό και κέφι σε χορταστικές δόσεις, ικανές να κάνουν και τον πλέον κατηφή να σκάσει στα γέλια. Ένα μόνο πρόβλημα υπάρχει. Στον Ζαραλίκο αρέσει να χτυπάει και να φεύγει –οι εμφανίσεις του είναι πάντα μετρημένες. Με αυτό τον τρόπο κρατάει ζωντανή την έμπνευση και την καλή του διάθεση.

Γι’ αυτό λοιπόν οι θαυμαστές του ηθοποιού αλλά και εκείνοι που ενδιαφέρονται να πάρουν μια γεύση των όσων συμβαίνουν στο καλλιτεχνικό υπόστρωμα της πόλης, πρέπει να βιαστούν. Οι εμφανίσεις του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο Γυάλινο Upstage θα διαρκέσουν τέσσερα βράδια ακόμα: Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Απριλίου.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, www.gialino.gr, Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9315600. Τιμή εισιτηρίων: 7 ευρώ.