Η παράσταση του έργου του Μπομαρσέ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού συνεχίζεται για λίγες ακόμα ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Στάθης Λιβαθινός δεν συγκαταλέγεται στους σκηνοθέτες που έχουν τριφτεί ιδιαίτερα με το είδος της κωμωδίας. Αλλιώς τον γνωρίσαμε από τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο –υπήρξε καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής από το 2001 έως το 2007- αλλά και στην μετέπειτα πορεία του. Γι’ αυτό και η επιλογή του να σκηνοθετήσει το πασίγνωστο έργο του Μπομαρσέ, το οποίο διακωμωδεί τα τερτίπια και την υποκρισία της άρχουσας τάξης της Γαλλίας την παραμονή της Γαλλικής Επανάστασης, αποτέλεσε έκπληξη για τους θαυμαστές του.

Αυτών ειπωθέντων, η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποσπώντας διθυράμβους –η ομάδα των ηθοποιών που ο Λιβαθινός συγκρότησε τα χρόνια του στην Πειραματική σκηνή, σφυρηλατημένη μέσα από απαιτητικές παραστάσεις όπως η «Ιλιάδα», αποδείχθηκε αντάξια του οράματος του σκηνοθέτη και υπηρέτησε με ενθουσιασμό και γνώση τον φρενήρη ρυθμό που εκείνος επέβαλε. Η Έλσα Ανδρανού που υπογράφει τη φρέσκια μετάφραση και η Ελένη Μανωλοπούλου που έκανε τα σκηνικά και τα κοστούμια μοιράστηκαν δίκαια τη δόξα με τους ηθοποιούς, τον Δημήτρη Ήμελλο (Φίγκαρο), την Αμαλία Τσεκούρα (Σουζάνα), τον Άρη Τρουπάκη (κόμης Αλμαβίβα) και την Αντιγόνη Φρυδά (κόμισσα). Οι AntArtes, το συγκρότημα που εκτελεί ζωντανά τη μουσική, είναι ένα ακόμα ατού της παράστασης.

 

Μάλιστα, η επιτυχία του έργου που κατεβαίνει την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου υποχρέωσε τους υπεύθυνους του Μεγάρου, το οποίο είναι συμπαραγωγός της παράστασης μαζί με την εταιρεία Polyplanity, να προσθέσουν μία ακόμα ημερομηνία στον σχεδιασμό τους, τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, για να μπορέσουν, όσοι  δεν τα κατάφεραν έως τώρα, να το δουν.

Μια προειδοποίηση μόνο: Βιαστείτε διότι τα εισιτήρια που έχουν απομείνει είναι λίγα.

«Ο γάμος του Φίγκαρο», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας), Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα.  Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 1,5 Απριλίου στις 19:00, 2,3,4,6,7 Απριλίου στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 22 και 18 ευρώ και 14 ευρώ το φοιτητικό. Για κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων: τηλ. 201 7282333 και www.megaron.gr.