Η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ένας ήρωας με παντόφλες» με τον Γιάννη Μπέζο και τη Δάφνη Λαμπρογιάννη συνεχίζεται έως και την Κυριακή των Βαΐων.

Λίγα έργα έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο συλλογικό υποσυνείδητο τα Ελλήνων τόσο ανεξίτηλα όσο το «Ένας ήρωας με παντόφλες». Ακόμα και εκείνοι που δεν υπήρχαν ούτε ως υποψία στο μυαλό των γεννητόρων τους όταν γυρίστηκε η  ταινία το 1958, μεταφορά από το θεατρικό έργο, δεν μπορούν να ξεχάσουν τον Βασίλη Λογοθετίδη στον κεντρικό ρόλο. Φταίνε οι αρετές του έργου που εκμεταλλεύεται τη φόρμα της φάρσας με σοφία και χωρίς περιττές φλυαρίες. Φταίει και η ελληνική επικαιρότητα που αναδεικνύει ξανά και ξανά τις ίδιες παθογένειες: τον αριβισμό, την πατριδοκαπηλία, την κομπίνα.  

 

Τον ρόλο που έκανε κλασικό ο Λογοθετίδης ανέλαβε να ζωντανέψει φέτος επί σκηνής του θεάτρου Βρετάνια ο Γιάννης Μπέζος. Κάθε βράδυ ο ηθοποιός φοράει τις παντόφλες του πολύπαθου στρατηγού Δεκαβάλλα, του αγαθού πλην τίμιου ήρωα του έργου, ο οποίος πέφτει στα νύχια του αετονύχη ξαδέρφου του που, με το πρόσχημα της ανέγερσης ανδριάντα προς τιμή του στρατηγού, έχει στήσει μια ωραιότατη κομπίνα για να τσεπώσει εύκολα δημόσιο χρήμα. Και τα καταφέρνει. Με φυσικότητα, αποφεύγοντας τις παγίδες της μίμησης και της επίδειξης, ο Γιάννης Μπέζος αποδεικνύεται αντάξιος του ήρωα των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου. Δίπλα του, άξιες σύντροφοι, η γυναίκα του και η κόρη του, η Δάφνη Λαμπρογιάννη και η Αμαλία Νίνου αντίστοιχα.

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Bοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρης Κανέλλος, Αμαλία Νίνου, Ντένια Στασινοπούλου, Ελένη Τσιμπρικίδου, Δημήτρης Λιόλιος.

«Ένας ήρωας με παντόφλες», Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ. 2103221579. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή  στις 7.00 μ.μ., Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ., λαϊκή απογευματινή Σάββατο στις 6.00 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 17 ευρώ, 14 ευρώ (νεανικό και συνταξιούχων), 10 ευρώ (ανέργων). Για αγορά εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στο ταμείο του θεάτρου, στα καταστήματα Γερμανός και στο www.tickethour.com