Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε μόλις πως ο φάκελος με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης του θεάτρου διαβιβάστηκε ήδη στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Με μια λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να θέσει τέλος στο σίριαλ γύρω από τις εξελίξεις στο Εθνικό Θέατρο. Έτσι οι διαδικασίες διαχειριστικού ελέγχου τον οποίο είχε προαναγγείλει το υπουργείο με χθεσινή ανακοίνωση επισπεύδονται και τον λόγο πλέον έχει ο Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Η ανακοίνωση:                                     

Σε απάντηση του πλήθους των ψευδών που, για προφανείς λόγους, διασπείρονται τελευταία, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει:

Η διοικητική διαδικασία αποκατάστασης της νομιμότητας στο Εθνικό Θέατρο έχει πλέον αρχίσει και συνεχίζεται με τον άμεσο διορισμό της νέας Διοίκησης.

Για τα θέματα προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος ο φάκελος έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Παναγιώτη Νικολούδη για τις κατά νόμο ενέργειες.