Μετά το σίριαλ με τον Σωτήρη Χατζάκη και την ανάκληση του διορισμού του, habemus... νέο πρόσωπο στο τιμόνι του Κρατικού Θεατρικού Φορέα,που δεν είναι άλλος από τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό, ο οποίος ορίζεται νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη.
 
Ο ρωσοτραφής Στάθης Λιβαθινός γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη και της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε ως ηθοποιός µε το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη την περίοδο 1981-1983, ενώ από το 1984 έως το 1990 σπούδασε σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας. 
 
Για τη διπλωματική παράστασή του «Οι Ρόζενγκραντς και Γκίλντενστερν πέθαναν στο Θέατρο Μαγιακόφσκι» (1990) βραβεύτηκε με το Βραβείο Κριτικών Μόσχας.

Ως ηθοποιός έπαιξε την περίοδο 1991-1997 στα θέατρα Αµόρε, Εξαρχείων και Αθηνών, ενώ έχει τιμηθεί µε το Βραβείο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου, καθώς και με το Βραβείο Φώτος Πολίτης για τις σκηνοθετικές δουλειές του (2001-2003).

Έχει διδάξει σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών (1997-1999) και υποκριτική και σκηνοθεσία στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Ηθοποιών του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ 2001 και 2007 ήταν καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο F/b: «Εύχομαι καλή δύναμη στο απαιτητικό έργο του»