Οι νέοι καλλιτέχνες του θεάτρου και της performance art μπορούν να υποβάλλουν την πρότασή τους για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ που οργανώνεται από τον Τεχνοχώρο Cartel έως και την Παρασκευή 29 Μαϊου.

Τι είναι το Scratch Festival; Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό θεσμό, ένα φεστιβάλ θεάτρου για νέους καλλιτέχνες με διαγωνιστικό χαρακτήρα, στο οποίο ο νικητής αναδεικνύεται με ψηφοφορία μεταξύ των θεατών. Οι ιδέες οι οποίες υποβάλλονται στην κρίση του κοινού πρέπει να είναι καινούργιες –να μην έχουν παρουσιαστεί δημόσια έως τότε- και να μπορούν να συμπυκνωθούν σε 20 λεπτά θεατρικού χρόνου. Κάθε συμμετοχή θα έχει 2 πρόβες μικρής διάρκειας στο Cartel, εκ των οποίων η μία τεχνική.  

 

Οι διοργανωτές του Scratch Festival, εμπνεόμενοι από ανάλογα φεστιβάλ του εξωτερικού, θέλουν με αυτό τον τρόπο να τονίσουν τις αρετές της ομαδικής δημιουργίας –για να μπορέσεις να δώσεις μορφή στην ιδέα σου σε τόσο μικρό χρόνο απαιτείται σύμπνοια απόψεων και καλός συντονισμός μεταξύ των συντελεστών μιας θεατρικής ομάδας- και της ταχύτητας, που αποτελεί γνώρισμα της εποχής.

Το περσινό Scratch γνώρισε πρωτοφανή ανταπόκριση. Η νικητήρια παράσταση, «Το Μπαμ» από την ομάδα Μπλε Ιστορίες, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε πήρε παράταση κατόπιν «απαίτησης του κοινού».

 

Η παράσταση που θα αποσπάσει το βραβείο στη φετινή διοργάνωση θα έχει επίσης την ευκαιρία να «δοκιμαστεί» για 12 βραδιές στον Τεχνοχώρο Cartel την ερχόμενη σεζόν. Ο τεχνοχώρος δεσμεύεται να παρέχει στους καλλιτέχνες δωρεάν τεχνική υποστήριξη, ολοκληρωμένες υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας και ποσοστό επί των εισπράξεων.

Για να συμμετέχετε στο 2ο Scratch Festival δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε ΕΔΩ και να τη στείλετε τη συμπληρωμένη στο email: [email protected], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. Η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί την Κυριακή 31 Μαΐου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 693.98.98.258.

Τεχνοχώρος Cartel, Αγ. Αννης & Μικέλη 4 - Βοτανικός, Στάση Μετρό Ελαιώνας.