Η παράσταση του έργου του ισπανού Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τη Θάλεια Ματίκα πήρε για άλλη μια φορά παράταση λόγω προσέλευσης κοινού.

Σε μια εποχή που πολλές παραστάσεις κατεβαίνουν πρόωρα λόγω φτωχής ανταπόκρισης από το κοινό, οι απανωτές παρατάσεις που πήρε το «Δύο γυναίκες χορεύουν» στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη αποτελούν κατόρθωμα. Ένα κατόρθωμα που πρέπει να αποδώσουμε σε δύο βασικούς παράγοντες: Το ίδιο το έργο, γραμμένο το 2008, μια συγκινητική κομεντί για την «αναγκαστική» αγάπη ανάμεσα σε δύο γυναίκες διαφορετικής ηλικίας που τις χωρίζουν τα πάντα και τις ενώνει η αγάπη τους για τη ζωή. Και τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, πραγματικά ρεσιτάλ ερμηνείας που ισορροπούν ανάμεσα στο χιούμορ και στη συγκίνηση, στην υστερία και στο πείσμα.

 

Δυο λόγια την πλοκή:

Δύστροπη και με έκδηλη πικρία για το πέρασμα του χρόνου μια ηλικιωμένη γυναίκα ζει απομονωμένη στο διαμέρισμά της που το αφήνει να ρημάζει. Όταν η κόρη της αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, στη ζωή της μπαίνει μια νεαρή κοπέλα η οποία αναλαμβάνει το καθάρισμα και τον γενικό ευπρεπισμό του σπιτιού. Όμως η κοπέλα έχει το δικό της μυστικό που την κρατάει μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι δύο γυναίκες θα αναγνωρίσουν η μία στην άλλη μια αδερφή ψυχή και θα αποφασίσουν να «χορέψουν» στον ρυθμό που εκείνες γνωρίζουν και αγαπούν.

 

Ο Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πιο σημαντικός εν ενεργεία θεατρικός συγγραφέας στην Ισπανία, είπε για την παράσταση: «Το έργο (πέρα από τη χώρα του) έχει παιχτεί στην Αργεντινή, την Ιταλία και την Αγγλία, μα το ελληνικό ανέβασμα και οι ερμηνείες των δύο υπέροχων πρωταγωνιστριών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μου. Θα μπορούσα να τις χαζεύω πάνω στη σκηνή για πολλές ώρες. Τους συνιστώ να μάθουν επειγόντως ισπανικά, καθώς μου φαίνεται πως μπορούν να γίνουν οι νέες “μούσες” του Αλμοδοβάρ».

Τις δύο γυναίκες υποδύονται η Χρυσούλα Διαβάτη και η Θάλεια Ματίκα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τάσου Ιορδανίδη.

«Δύο γυναίκες χορεύουν», θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη, Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 210 7223010. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 έως την Κυριακή 14 Ιουνίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό €16 και φοιτητικό €12. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου.