Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει πως οι υποψήφιοι σπουδαστές θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους από 15 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ηθοποιού που επιθυμούν να φοιτήσουν στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται. Όχι δεν είναι τα δικαιολογητικά που θα τους δυσκολέψουν –αυτά που απαιτούνται είναι απολυτήριο λυκείου, πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας και τέσσερις μικρές έγχρωμες φωτογραφίες- αν και καλό θα ήταν να έχουν υπόψη τους ότι η προθεσμία υποβολής είναι από 15 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο –τα αιτήματά τους θα παραλάβει η κα Αμαλία Βαλαβανίδου (τηλ. επικοινωνίας 2315-200262).

Η κρίσιμη καμπή για την κατάκτηση των ονείρων τους είναι οι προκριματικές εξετάσεις που θα γίνουν από 13 έως και 30 Ιουλίου. Σε αυτές οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε δύο θεατρικά αποσπάσματα (μονολόγους) και ένα ποίημα της αρεσκείας τους.

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου. Όσοι προκριθούν θα πάρουν μέρος – σε καθημερινή βάση – στα μαθήματα της υποκριτικής, του αυτοσχεδιασμού, της κίνησης και του χορού, του θεατρικού τραγουδιού και της θεωρίας, που θα παρέχει δωρεάν η Σχολή στους υποψηφίους των Εισαγωγικών εξετάσεων από τις 17 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα εξεταστούν σε συγκεκριμένα θέματα, που θα τους ανακοινώσει η Σχολή την 1η Αυγούστου 2015, και θα αφορούν στα μαθήματα της υποκριτικής, του αυτοσχεδιασμού, του θεατρικού τραγουδιού και της θεωρίας του θεάτρου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους και δεν πρέπει να υπερβαίνουν του εικοστό πέμπτο στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.