Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Η επιτυχία της παράστασης της «Μελωδίας της Ευτυχίας» τον χειμώνα το Παλλάς αποδεικνύει ότι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το αγαπημένο μιούζικαλ δεν εννοεί να χάσει τη λάμψη του. Οι περιπέτειες της οικογένειας Φον Τραπ και οι μελωδίες των τραγουδιών έχουν εγγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο∙ τις αποζητάμε για να μας τυλίξουν σε ένα κουκούλι μαγείας και αθωότητας.

Η αναβίωση του ιστορικού μιούζικαλ της Μαρίας Φον Τραπ (βιβλίο), του Ρίτσαρντ Ρότζερς (μουσική) και του Όσκαρ Χάμερσταϊν (στίχοι) το χειμώνα στο θέατρο Παλλάς επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δύναμη και την απήχηση του πρωτότυπου έργου. Σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου, με τη συμμετοχή εξαιρετικών ηθοποιών όπως ο Άκης Σακελλαρίου (στον ρόλο του πλοιάρχου Φον Τραπ), η Demy (στον ρόλο της Μαρίας Φον Τραπ, η Ναταλία Δραγούμη (στον ρόλο της Βαρώνης) και ο Γιώργος Τζαβάρας (στον ρόλο του Μαξ Ντεβάιλερ), η παράσταση κέρδισε το στοίχημα της αγάπης του κοινού.

Το καλοκαίρι η «Μελωδία της Ευτυχίας» περιόδευσε σε πόλεις της περιφέρειας για λίγες παραστάσεις, όπου υπήρχε η υποδομή για να ανέβει μια τόσο –και από τεχνικής άποψης- απαιτητική παράσταση. Με τους ίδιους συντελεστές που ξεδίπλωσαν επί μήνες το ταλέντο τους στη σκηνή του Παλλάς και με τις ίδιες προδιαγραφές.

Για εκείνους που δεν έχουν δει την ομότιτλη ταινία του 1965 με τη Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ που απέσπασε 5 Όσκαρ και κατέρριψε το ρεκόρ εισπράξεων του «Όσα παίρνει ο άνεμος», δύο λόγια για το στόρι του έργου:

Βρισκόμαστε στην Αυστρία του 1930. Η Μαρία, μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα, έχει αποσυρθεί σε ένα μοναστήρι και φιλοδοξεί να γίνει μοναχή. Το ανήσυχο πνεύμα της όμως καθώς και η βαθιά αγάπη της για τη μουσική  την εμποδίζουν να υπακούσει τους μοναστηριακούς κανόνες. Η Ηγουμένη του μοναστηριού στην προσπάθεια της να καταλάβει τι πραγματικά θέλει η Μαρία, την στέλνει ως γκουβερνάντα στο σπίτι του Πλοιάρχου Γκεόργκ Φον Τραπ που, μετά το θάνατο της γυναίκας του, έχει μόνος του την φροντίδα των 7 παιδιών του. Ο Τραπ συμπεριφέρεται στα παιδιά του όπως στο πλήρωμα των πλοίων που διοικεί με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει απείθαρχα. Τα παιδιά γοητεύονται από την υπομονετική, γλυκιά και χαρούμενη Μαρία. Η μουσική αρχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή τους και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και χαρά. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετβάιλερ εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα από τα ταξίδια του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Ελσα Σρέιντερ  και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η προοπτική του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους. Η ιστορία θα τέλειωνε με ένα παραδοσιακό happy ending  αν δεν μεσολαβούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Αυστρία είναι έτοιμη να υποταχθεί στη ναζιστική Γερμανία και ο πλοίαρχος καλείται να πολεμήσει στο ναυτικό. 

«Η Μελωδία της Ευτυχίας», Αρχαίο Θέατρο Δίου, Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (παιδικό), 15 ευρώ (ενηλίκων).