Το Εθνικό Θέατρο προσφέρει περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων για τις παραστάσεις του σαββατοκύριακου στην Επίδαυρο σε πολύ χαμηλή τιμή (μαζί με τη μεταφορά).

Μέρες που είναι που όλοι μετράμε το περιεχόμενο της τσέπης μας, το Εθνικό Θέατρο αποφάσισε να διευκολύνει τους φίλους του με σημαντικές εκπτώσεις και διευκολύνσεις. Έτσι λοιπόν, για την παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου που ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 31 Ιουλίου και το Σάββατο 1 Αυγούστου, προσφέρονται 11.000 εισιτήρια στην τιμή των 8€  και  1.000 εισιτήρια (500 για κάθε ημέρα) των 15€, συμπεριλαμβανομένης μετάβασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου κι επιστροφή με πολυτελή πούλμαν. Τα εισιτήρια αφορούν  στο άνω διάζωμα.

Να θυμίσουμε ότι οι «Εκκλησιάζουσες», μια πολιτική κωμωδία-σάτιρα από τις πιο χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου,  σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μπέζος

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς

Μουσική - Στίχοι: Κωστής Μαραβέγιας

Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου 

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Νέος: Πάνος Βλάχος

Γριά Β': Μπάμπης Γαλιατσάτος

Βλέπυρος: Γιάννης Ζουγανέλης

Γριά Γ': Θανάσης Ισιδώρου

Ανδρας: Παναγιώτης Κατσώλης

Σχολιαστής: Κώστας Κοράκης

Γείτονας: Νίκος Μαγδαληνός

Χρέμης: Λαέρτης Μαλκότσης

Πραξαγόρα: Γιάννης Μπέζος

Νέα: Δανάη Σκιάδη

Γριά Α': Γιωργής Τσουρής

Χορός: Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωσταντή, Βαλερία Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου.

Φωτογράφος παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Επιδαύρου πραγματοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 39).