Η θεατρική ομάδα Cartel συμμετέχει στο festivart στον χώρο τέχνης-καλλιτεχνικό εργαστήριο lab2art το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Για την θεατρική ομάδα Cartel που συστήθηκε πριν από δύο χρόνια περίπου από τους ηθοποιούς Βασίλη Μπισμπίκη, Παναγιώτη Σούλη και Φαίη Τζίμα και τον φιλόξενο χώρο τους στον Βοτανικό σας έχουμε ενημερώσει από καιρό.

Δεν σας έχουμε ενημερώσει ωστόσο για το τελευταίο project της ομάδας που δεν είναι άλλο από το ανέβασμα του έργου του Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό». Πρόκειται για μια παράσταση που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο μυστήριο της ταυτότητας του φευγαλέου ήρωα θέτοντας ταυτόχρονα κρίσιμα ερωτήματα για το νόημα της ύπαρξης και δυνατότητα επικοινωνίας των ανθρώπων μεταξύ τους.

Λίγα λόγια για το έργο: Γραμμένο το 1948, το πιο γνωστό έργο του Ιρλανδού δραματουργού είναι μια τραγικωμωδία σε δύο πράξεις. Πρόκειται για την ιστορία δύο ανδρών που συναντιούνται τυχαία, συζητάνε και ανακαλύπτουν ότι περιμένουν έναν άνδρα με το όνομα Γκοντό. Αποφασίζουν να τον περιμένουν, όμως, καθώς η έλευσή αυτού αναβάλλεται συνεχώς, ένα υπαρξιακό δράμα αρχίζει να ξετυλίγεται.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Παρασκευή 29 Αυγούστου στον χώρο του lab2art στο πλαίσιο του festivart, ενός φεστιβάλ που περιλαμβάνει εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις και παραστάσεις, πριν μεταφερθεί από 3 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο Cartel. Οι συντελεστές της υπόσχονται εκπλήξεις –το σκηνικό θα είναι μία από αυτές- και εμείς θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι η πρεμιέρα συμπίπτει με την μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γεροντιδάκης, Βασίλης Μπισμπίκης, Κατερίνα Σιώζου, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης.

Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έχουν επιμεληθεί τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς.

«Περιμένοντας τον Γκοντό», Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 20:39, lab2art, 28ης Οκτωβρίου (όπισθεν Αγίας Κυριακής), Λουτράκι. Είσοδος ελεύθερη.