Το Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου λειτουργεί για δεύτερη χρονιά και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2015-2016.  Ξεκινάμε με αυτό διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Οι ενδιαφερόμενοι να εξασκήσουν το ταλέντο τους στη θεατρική γραφή θα πρέπει άρα να κινηθούν αστραπιαία.

Και περνάμε στο «ψητό». Το Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου συγκαταλέγεται μεταξύ των νέων τέκνων του Εθνικού Θεάτρου. Έχει ηλικία μόλις ενός έτους –το οποίο σημαίνει ότι βρίσκεται ακόμα σε φάση πειραματισμών- και φιλόδοξους στόχους: να αποτελέσει το εκκολαπτήριο μιας νέας γενιάς ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, εφοδιάζοντας τους με τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους. Είναι οκτάμηνης διάρκειας με εναρκτήρια ημερομηνία την 13η Οκτωβρίου και θα διενεργείται κάθε Τρίτη 4 με 9 μμ. στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού Θεάτρου.

Το Στούντιο διευθύνει ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης και υποστηρίζεται από ομάδα ηθοποιών και σκηνοθετών του Εθνικού Θεάτρου, με επικεφαλής στο πρώτο τετράμηνο τον Σταμάτη Φασουλή και στο δεύτερο τον Δημήτρη Καραντζά.

Μετά τη λήξη των εργασιών του Στούντιο τα έργα των συμμετεχόντων, που θα επιλεγούν από επιτροπή του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιαστούν σε μορφή θεατρικού αναλογίου στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος.

Το κόστος συμμετοχής για τους υποψηφίους που θα επιλεγούν είναι 300€, που θα καταβληθούν σε δυο ισόποσες δόσεις στην αρχή του πρώτου και του δεύτερου τετραμήνου.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με την οργανωτική υπεύθυνο του Studio  κ. Κατερίνα Αγγελιδάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]