Τέσσερις παραστάσεις εμπνευσμένες από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου και την περιοχή γύρω από αυτό θα ανέβουν στο Γκάζι τη θεατρική σεζόν 2015-2016 προσαρμοσμένες κατάλληλα για παιδικό και εφηβικό κοινό.

Για πρώτη χρονιά το δραστήριο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εντάσσει στον προγραμματισμό του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Θέατρο στο ΒΜΦ» για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τέσσερις θεατρικές παραστάσεις εμπνευσμένες από το παλιό εργοστάσιο του Γκαζιού, τις συνθήκες εργασίας και την περιοχή γύρω από αυτό.

Τα έργα, που επιλέχτηκαν μέσα από 49 μονολόγους και 34 παραμύθια τα οποία υπέβαλλαν δημιουργοί και θεατρικές ομάδες τα δύο προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) είναι «Η Μαρίκα στο Γκάζι», «Στην αλλαγή του χρόνου», «Μια πόλη στο σκοτάδι» και «Το Γκαζάκι και οι 12 Γυαλιστεροί Βόλοι». Και τα τέσσερα παρουσιάστηκαν πέρυσι και πρόπερσι στον χώρο των Παλαιών Φούρνων για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και φέτος επαναλαμβάνονται, προσαρμοσμένα για τις ανάγκες του μαθητικού κοινού.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

«Η Μαρίκα στο Γκάζι»

Κείμενο & σκηνοθεσία: Έφη Λάνταβου
Ερμηνεία: Χριστίνα Μανώλη

Οι θεατές γνωρίζουν το παλαιό εργοστάσιο και τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τα μάτια της πληθωρικής Μαρίκας, κατοίκου της περιοχής του Γκαζιού!

Απευθύνεται σε ομάδες παιδιών 15-18 ετών.

Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

«Στην αλλαγή του χρόνου»

Κείμενο: Αδαμαντία Ξηρίδου
Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου
Ερμηνεία: Νίκος Παναγιωτίδης

Το εργοστάσιο φωταερίου, η ελληνική κοινωνία του 19ου αιώνα, η ιστορία και η ατμόσφαιρα της εποχής ζωντανεύουν στα μάτια του θεατή μέσα από τα λόγια και τις εμπειρίες ενός παλαιού εργαζόμενου.

Απευθύνεται σε ομάδες παιδιών 13-18 ετών.

Ημέρες παραστάσεων: Τρίτη 13 Οκτωβρίου, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

«Μία πόλη στο σκοτάδι»

Κείμενο: Χρίστος Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία & Ερμηνεία: Θεατρική ομάδα «Δον Κιχώτες»

Θέλεις να συμμετάσχεις στην εξιχνίαση του μυστηρίου που προσπαθεί να λύσει ο ντετέκτιβ Φώτης Μαυρίδης;

Μια τρελή κωμωδία για το φωταέριο με το πιο απροσδόκητο φινάλε!

Απευθύνεται σε ομάδες παιδιών 6-12 ετών.

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Οκτωβρίου,  Τρίτη 20 Οκτωβρίου, Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

«Το Γκαζάκι και οι 12 γυαλιστεροί βόλοι»

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Φιλιώ Λαζανά
Ερμηνεία: Θεατρική ομάδα «Ρακούν»

Θέλεις να γνωρίσεις το μικρό Γκαζάκι; Να συμμετάσχεις στις περιπέτειες του;

Μία διαδραστική θεατρική παράσταση που παρουσιάζει την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου ενώ παράλληλα πραγματεύεται θέματα όπως η ζωή και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Απευθύνεται σεομάδες παιδιών 6-12 ετών

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 7 & Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Κόστος συμμετοχής για όλες τις παραστάσεις: 6 €/άτομο (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης και η προβολή αρχειακού υλικού για το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου) .

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με ελάχιστο αριθμό τα 80 άτομα. Παρέχεται 10% έκπτωση για ομάδες 120 ατόμων και 15% για ομάδες 200 ατόμων.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518, στο E-mail: [email protected], και στο Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum.