Το ΚΘΒΕ θα διαθέσει το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου το Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για ένα θεατρικό «τουρνουά» ανάμεσα σε πέντε ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες της πόλης.

Ο Γιάννης Αναστασάκης, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δεν ούτε ένα μήνα στη θέση του –αν μετάνιωσε ήδη που την αποδέχτηκε, θα φανεί. Και δεδομένης της οικτρής οικονομικής κατάστασης του οργανισμού, μιας κατάστασης που οφείλεται σε κακοδιαχείριση και στο φόρτωμα των χρεών της αλήστου μνήμης Όπερας Θεσσαλονίκης στο θέατρο, το πρόγραμμα που ανακοίνωσε για το επόμενο διάστημα είναι –να το θέσουμε επιεικώς- φτωχό, πλούσιο σε επαναλήψεις.

Φυσικά, δεν θα τον κρίνουμε για αυτό –με τόσο λίγο χρόνο στη διάθεσή του, εν μέσω απειλών για απεργίες και περιοδειών, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Θα ασχοληθούμε λοιπόν με τις άλλες πρωτοβουλίες του, το άνοιγμα στις ανεξάρτητες άστεγες θεατρικές ομάδες της πόλης που είναι αρκετές και αξιόλογες.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το «Τουρνουά 5 επί 5», ένας νέος θεατρικός θεσμός που εγκαινιάζεται τον Μάρτιο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών,  με τη φιλοξενία 5 παραγωγών από 5 θεατρικές ομάδες της πόλης.

Γι’ αυτό το ΚΘΒΕ απευθύνει πρόσκληση στις  θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης που στελεχώνονται από επαγγελματίες ηθοποιούς και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να καταθέσουν την πρότασή τους ως τις 15 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Γραφείο Παραγωγής Κ.Θ.Β.Ε., στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200-008.