Το τελευταίο έργο του Χρήστου Καρασαββίδη, του πιο πολυσυζητημένου νέου έλληνα θεατρικού συγγραφέα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του ίδιου με τη Δώρα Παρδάλη στον μοναδικό ρόλο.

Είναι το τρίτο έργο του που ανεβαίνει σε διάστημα μικρότερο από τριάντα μήνες και το πρώτο το οποίο σκηνοθετεί. Ο λόγος για τον μονόλογο «Οι περσινές βροχές» του εικοσιεπτάχρονου Χρήστου Καρασαββίδη, του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρικού συγγραφέα που μας απασχόλησε τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο ανεβαίνει ολοκληρωμένο –μια πρώτη γεύση του έργου πήραμε πριν από μερικές εβδομάδες- στο Blackbox του θεάτρου 104.

Ο μονόλογος, ο οποίος ξεκίνησε μέσα από το studio συγγραφής που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στο Εθνικό Θέατρο, είναι μια διαδρομή στην ευρωπαϊκή ιστορία από τις αρχές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου έως τις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας. Χωρισμένος σε τρία κεφάλαια –παρόν, μέλλον και παρελθόν-, ένα αμάγαλμα ποιητικού ρεαλισμού και σαρκασμού, δίνει τη δυνατότητα στη μοναδική ηθοποιό της παράστασης, τη Δώρα Παρδάλη να ξεδιπλώσει το αναμφισβήτητο ταλέντο της.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Χρήστος Καρασαββίδης, η Δώρα Παρδάλη, η Σελήνα Διαμαντοπούλου, η Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά και ο Γιάννης Κόκας έχουν συστήσει εδώ και κάποιο καιρό την θεατρική ομάδα ΡαΚούν. Η πρώτη παράσταση της ομάδας ήταν το «Honeymoon» στο BIOS πέρυσι και ελπίζουμε σε συνέχεια.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείµενο/Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταµπούλου
Ενδυµατολόγος: Βασιλική Σύρµα
Μουσική επιµέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Φωτογραφίες: Ορέστης Τσιτούρης

Παίζει: Δώρα Παρδάλη

Παραγωγή: What If? Productions

«Οι περσινές βροχές», Θέατρο 104 (Blackbox), Ευμολπιδών 41 Γκάζι, τηλ. 210 345 5020, www.104.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή, ώρα 21:15, από 10 Οκτωβρίου έως 29 Νοεμβρίου. Τιμή εισιτηρίου: 10€ (γενική είσοδος).