Το διαχρονικό έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στο Θέατρο Μουσούρη ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Αν ήταν πολιτικό το θέμα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για συνάντηση κορυφής. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να ονομάσει την συνύπαρξη του Πέτρου Φιλιππίδη με τον Γιώργο Κιμούλη στην ίδια σκηνή, πακέτο παρακαλώ με Θανάση Παπαγεωργίου και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Και όχι σε κάποιο έργο τυχαίο, αλλά στις περίφημες «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά. Σε αυτό το δύσκολο χρόνο που ακόμη δεν λέει να αποχωρήσει, δεν θα μπορούσαμε να φαντασθούμε καλύτερο σχόλιο, καλύτερη περιγραφή της κρίσης, της έκπτωσης, της διολίσθησης.


Στο Θέατρο Μουσούρη όλα αυτά, με επίσημη προγραμματισμένη πρεμιέρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος και την μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος. Ο Γιώργος Κιμούλης υποδύεται τον Τάσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης τον Βασίλη, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης τον Αλέκο και ο Θανάσης Παπαγεωργίου τον Κώστα.
Πολιτευτές όλοι οι ανωτέρω στο έργο των Κεχαϊδη και Χαβιαρά, που συναντώνται ένα χειμωνιάτικο βράδυ σε ένα σπίτι στην Τρίπολη για να κουβεντιάσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Να κουβεντιάσουν, να ντιλάρουν, να παζαρέψουν ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις και τα δικά του κρυφά χαρτιά. Και πάνω σε αυτόν τον καμβά ξετυλίγεται μεγάλο μέρος από την δυστυχία και την καρμιριά της Ελλάδας τα τελευταία εκατό χρόνια. Από την ατυχία της να μην γνωρίζει ποτέ ποιοι επιτέλους την κυβερνούν.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης

Εμφανίζονται: Γιώργος Κιμούλης (Τάσος), Πέτρος Φιλιππίδης (Βασίλης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Αλέκος), και ο Θανάσης Παπαγεωργίου (Κώστας).

Δάφνες και πικροδάφνες, Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3310936. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) 18:00, 21:00,Τετάρτη 19:00, Πέμπτη-Παρασκευή 21:00, Κυριακή 21:00. Τιμές εισιτηρίων: €10 (Τετάρτη και Πέμπτη για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας), €14 (νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, φοιτητικό εκτός βραδινής Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €20 (πλατεία), €22 (γενική είσοδος Σάββατο βράδυ και περίοδο εορτών).