Ένα ταξίδι ανακάλυψης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης μέσα από κείμενα μεγάλων λογοτεχνών από «κλιμάκια» ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας

Η νέα δράση του ΚΘΒΕ για τη φετινή σεζόν τιτλοφορείται «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή1»  και είναι μια «ανασκαφή» στο παρελθόν της πόλης μέσα από τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών όπως οι Γ. Θέμελης, Γ. Τζανής, Ν. Καββαδίας, Φ. Μακρής, Ν. Κοκκαλίδου- Ναχμία, Γ. Βαφόπουλος, Δ. Μίγγας, Ζ. Καρέλλη, Θ. Γρηγοριάδης, Γ. Γκόζης, Α. Ναρ, Κ. Μοσκώφ, Ν. Χριστιανόπουλος, Κ. Ταχτσής, Χ. Μίσσιος, Γ. Σκαμπαρδώνης και Ρ. Θόρντον.

Τα αποσπάσματα τα οποία επέλεξε η Μαρία Τσιμά, ιστορικός-αρχαιολόγος, θα εξετάζονται και θα καταγράφονται, θα ταξινομούνται και θα εκτίθενται όπως συμβαίνει με τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών. Σκοπός της δράσης είναι η διάσωση της μνήμης της πόλης, μέσα από  ιστορίες πραγματικών και φανταστικών προσώπων και σημείων.

Η δράση θα παρουσιαστεί με τη μορφή Αναλογίου σε όλους τους δήμους της πόλης, σε εναλλακτικούς χώρους, σε Μουσεία, σε Γυμνάσια και Λύκεια, σε φυλακές κ.ά. Η αρχή θα γίνει τον Νοέμβριο.  

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Ανασκαφή 1»
Αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της
Επιλογή κειμένων: Μαρία Τσιμά
 
1η Ομάδα ηθοποιών: Απόλλων Δρικούδης, Νίκος Κολοβός, Ρούλα Παντελίδου, Γιώργος Σφυρίδης

2η Ομάδα ηθοποιών: Νάσια Γεωργίου, Κώστας ‘Ιτσιος, Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Πολοζιάνης