Ο ηθοποιός σκηνοθετεί και παίζει στο θεατρικό έργο του Φούριο Μπορντόν που σάρωσε τα βραβεία στην Ιταλία την περίοδο 1994-5 και αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και  δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της χωή του σε έναν οίκο ευγηρίας.

Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωάς μας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.

Το πολύ απαιτητικό αυτό έργο, σκληρό, αστείο και τρυφερό ταυτόχρονα σκηνοθετεί ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο οποίος κρατάει και τον κύριο ρόλο. Μαζί του επί σκηνής η Άριελ Κωνσταντινίδη και ο Στέλιος Ψαρουδάκης.

«Τα τελευταία φεγγάρια», Θέατρο Δανδουλάκη, Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα, τηλ. 210 8640414. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων 15 και 10 ευρώ.