Ένα μουσικό παραμύθι σε σύνθεση Γιώργου Βούκανου και σκηνοθεσία Λευτέρη Δακαλάκη θα παρουσιαστεί για πέντε μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 6 έως 14 Δεκεμβρίου.

Ζάχαρη, βανίλια και σοκολάτα ενάντια σε πικρόχολες σκέψεις και ρουτίνα. Το νέο μουσικό παραμύθι του συνθέτη Γιώργου Βούκανου σε κείμενα και στίχους της Μαίρης Βούκανου υπόσχεται να μας μεταφέρει στα ολόλευκα τοπία των παιδικών μας χρόνων, στο Μαγεμένο Δάσος και στη Ζαχαρένια Πολιτεία, όπου βασιλεύουν οι ουράνιες μυρωδιές, οι μελωδίες, τα χρώματα και τα τραγούδια.

Αυτό το παραμυθένιο σκηνικό θα στηθεί τις παραμονές των γιορτών στην Αίθουσα Πολυχώρου της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση η «Γλυκιά Συμφωνία» με τον Δημήτρη Πιατά, τον Στέλιο Παρλιάρο και μια πλειάδα ερμηνευτών από τον χώρο του λυρικού τραγουδιού και της μουσικής γενικά.

Τους κεντρικούς ρόλους του παραμυθιού θα  ερμηνεύουν:

Η  Άντα Αθανασοπούλου (Ευχονεράϊδα - Πριγκίπισσα «Γλυκιά Βανίλια»), ο Δημήτρης Παπαγεωργίου (Πρίγκιπας Αμυγδαλόπαστος) , ο Θάνος Χρόνης (Ζαχαροπλάστης Άχνης), ο Παναγιώτης Καμμένος (Κακός Λύκος), ο Θανάσης Βούτσας (Σοκολατοντελάλης), η Μαριάννα Καλογεράκη (Κακιά Μάγισσα) και  η μικρή Ελένη Αθανασοπούλου (Ευχονεραϊδάκι).  Θα συμμετέχει η Χορωδία  της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph με την διδασκαλία του Ηλία Λιαμή. Στο πιάνο ο Neville Jason Fahy, στις κιθάρες ο Μάριος Μούρμουρας, στο κλαρίνο ο Κωνσταντίνος Κουνανής ενώ την Ορχήστρα της Λαχταριστής Τρούφας θα διευθύνει ο Γιώργος Βούκανος. Τη σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια θα έχουν ο Αλέξανδρος και Χρήστος Μπουρελιάς.

«Γλυκιά Συμφωνία», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 6,7,12,13,14 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30.Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (ενηλίκων), 10 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό). Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, 210 7234567, www.ticketservices.gr