Το τελευταίο θεατρικό έργο της συγγραφέως ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δώδεκα χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμά του από τον Λευτέρη Βογιατζή.

Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη παρουσίαση θεατρικού έργου της Λούλας Αναγνωστάκη από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί ένα διήμερο αφιέρωμα στη συγγραφέα την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 21:00, με τη συμμετοχή ηθοποιών, σκηνοθετών, κριτικών θεάτρου και δραματολόγων που θα μιλήσουν για το έργο της και την εποχή του.

Όμως, το pièce de résistance του αφιερώματος είναι η παράσταση του «Σε σας που με ακούτε», του τελευταίου έργου της Αναγνωστάκη το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά –και τελευταία έως σήμερα- το 2003 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. Το έργο, ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά της δημιουργού –για το ανέβασμά του ο Βογιατζής γκρέμισε στην κυριολεξία το θέατρό του και το ξανάχτισε- είναι ένα κολάζ σκέψεων και συνθημάτων, ιδιωτικών και δημόσιων αντιδράσεων  στα πολιτικά, κοινωνικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Το νέο ανέβασμα υπηρετείται από μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών τους οποίους «διευθύνει» ο ανερχόμενος Μάνος Καρατζογιάννης.

Οι ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρρού

Παίζουν: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Αντρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκο, Γιώργος Σαββίδης.

«Σε σας που με ακούτε», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αίθουσα Black Box, Πειραιώς 206, Ταύρος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00, από 10 Δεκεμβρίου 2015 έως 04 Ιανουαρίου 2016. Τιμές εισιτηρίων: 12 € γενική είσοδος, 8 € ατέλεια & ανέργων. Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του ιδρύματος, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00, στο τηλ. 210 3418579, στο www.mcf.gr και από την Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου, και www.ticketservices.gr .