Η καλύτερη παράσταση της προηγούμενης σεζόν από το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανοίγει στις 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αθήναιον.

Για τη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» έχουμε ξαναγράψει. Όποιος είδε πέρυσι και φέτος την Ελένη Ουζουνίδου στην παράσταση που διηύθυνε μαεστρικά ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, γνωρίζει τέτοιες ερμηνείες είναι σπάνιες στο ελληνικό θέατρο. Ερμηνείες που ισορροπούν με σοφία ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό χωρίς ποτέ να εκτρέπονται στην αφέλεια (την θεατρική) ή στην κακογουστιά.

Όμως η Ελένη Ουζουνίδου, όπως γνωρίζουν οι φίλοι του θεάτρου, είναι μια ηθοποιός με σπάνια ποιότητα. Τη Σταματία της, κόρη ανώτερου υπαλλήλου του υπουργείου Εμπορίου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη μια άλλης εποχής, γεροντοκόρη, την γνωρίζει από την καλή κι απ’ την ανάποδη και την ενσαρκώνει με υποκριτική οξυδέρκεια και συμπάθεια στις αρετές αλλά και στα ελαττώματά της. Στο στόμα της οι λέξεις του Κώστα Σωτηρίου, συγγραφέα του έργου, αποκτούν βάρος και ελαστικότητα, γίνονται βάλσαμο για τις ψυχές μας και απόλαυση για τ’ αυτιά μας.

Αυτή την παράσταση λοιπόν, ίσως την πιο επιτυχημένη της περσινής σεζόν στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή, ανεβάζει τώρα το Θέατρο του Νέου Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Να την δείτε χωρίς αναβολή!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου

«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», Θέατρο Αθήναιον – Κεντρική Σκηνή,  Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 832060. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα & Τρίτη 21:00, 23-24/11, 30/11-01/12, 7-8/12, 14-15/12. Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων:  viva.gr, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spot, Media Markt και στο ταμείο του θεάτρου 10:30 – 14:30 & 17:30 – 21:00.