Η πετυχημένη θεατρική παράσταση για την Ελλάδα του σήμερα και του χθες μέσα από τις προσωπικές διαδρομές έξι γυναικών παίρνει μια τελευταία παράταση έως τις 16 Ιανουαρίου.

Υπάρχει κάτι κοινό που να συνδέει τη ζωή μιας γυναίκας που ενηλικιώθηκε στην Κατοχή και στο Εμφύλιο με εκείνη μια φοιτήτριας σήμερα; Το ερώτημα δεν είναι μόνο ακαδημαϊκό. Είναι θέμα προσωπικής αναζήτησης και επιβίωσης για πολλούς ανθρώπους γύρω μας.

Είναι επίσης το θέμα που αποφάσισαν να διερευνήσουν η Γεωργία Μπούρδα, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, συνεργάτης της θεατρικής ομάδας Κανιγκούντα, και η Μελίνα Σκούφου, performer, ζωγράφος και σκηνοθέτιδα.  Με αφορμή την ανακάλυψη ενός φωτογραφικού άλμπουμ της γιαγιάς της Μελίνας, οι δύο καλλιτέχνιδες αποφάσισαν να αντιπαραθέσουν δύο εποχές μέσα από τις εμπειρίες διαφορετικών γυναικών. Στόχος τους να εμβαθύνουν στον τρόπο με τον οποίο τα ιστορικά γεγονότα και το κλίμα κάθε εποχής αποτυπώνεται στον ψυχισμό μας και καθορίζει τις επιλογές μας.

Στην παράσταση που έστησαν οι δύο φίλες οι δύο γενιές εκπροσωπούνται από δύο νεαρές και παράτολμες ηθοποιούς, την Χριστίνα Λυκοτσέτα και τη Βασιλική Σαραντοπούλου. Οι δυο τους συναντιούνται σε ένα βαγόνι τρένου και όσο διαρκεί το ταξίδι μοιράζονται αναμνήσεις, όνειρα και αγωνίες, μα πάνω απ’ όλα το κοινό πείσμα τους για ζωή.

Το πείραμα παρουσιάζει φυσικά δυσκολίες για τις ηθοποιούς. Η πρώτη είναι πως κάθε μια τους υποδύεται τρεις ρόλους. Η δεύτερη είναι η διαρκής εναλλαγή ανάμεσα στο χιούμορ και στη συγκίνηση, στη θλίψη και στη χαρά. Τις εναλλαγές υπογραμμίζουν και οι μουσικές επιλογές οι οποίες κυμαίνονται από Γκλόρια Γκέινορ έως Σοφία Βέμπο.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Ιδέα – σύλληψη: Μπούρδα Γεωργία – Μελίνα Σκούφου
Σκηνοθεσία – δραματουργία: Μελίνα Σκούφου
Κείμενο του θιάσου σε επιμέλεια: Μελίνας Σκούφου
Σκηνογραφικά αντικείμενα – κοστούμια – κούκλες: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Αντρέας Σκούφος

Παίζουν: Χριστίνα Λυκοτσέτα και Βασιλική Σαραντοπούλου

«Εβίβα», Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00, έως τις 16 Ιανουαρίου (εκτός της 25ης Δεκεμβρίου & της 1η Ιανουαρίου).  Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€. Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 5298922 / 6937 604988. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/amaksostoixia-treno-rouf/ebiba/