Το έργο του Ντέιβιντ Άιβις που ανεβαίνει στο θέατρο 104 από τον θίασο ΑΤΟΝΑλ συνεχίζεται… κατά γενική απαίτηση.

Τον Ντέιβιντ Άιβις τον γνωρίζει το αθηναϊκό κοινό. Ο μαέστρος της «μικρής φόρμας», όπως τον ονόμασαν οι New York Times λόγω της προτίμησής του στα μονόπρακτα, εμπνέει τους έλληνες σκηνοθέτες που μας έδωσαν στο παρελθόν παραστάσεις όπως «Η Αφροδίτη με τη γούνα» (θέατρο Θησείον) και «Ο Δον Ζουάν στο Σικάγο» (θέατρο Μουσούρη). Οπότε, καιρός ήταν να συσφίξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με τον αμερικάνο συγγραφέα και δραματουργό.

Το έργο ανάλαβε η Oμάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ και η Σοφία Μαραθάκη με την φετινή παράσταση του «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φρατζόλα ψωμί», τεσσάρων μονόπρακτων που φλερτάρουν με το θέατρο του παραλόγου, τα οποία απέσπασαν ενθουσιώδη σχόλια όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη το 1993 με τον γενικό τίτλο «Το κάθε πράγμα στην ώρα του».

Δυο λόγια για τις υποθέσεις των έργων: Ο Τρότσκι με ένα τσεκούρι καρφωμένο στο κεφάλι πεθαίνει σε παραλλαγές, τρεις πίθηκοι γράφουν τον Άμλετ ενώ ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί, τη στιγμή που ένα ζευγάρι ερωτεύεται, προσπερνώντας τις λάθος ατάκες, κάθε φορά που ο ήχος ενός κουδουνιού επαναλαμβάνει τη μεταξύ τους συνάντηση.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Αιμιλία Αλεξάνδρα Κρητικού
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Δραματολόγος: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Κίνηση: Βρισηίδα Σολωμού

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Κουτσοδασκάλου
Φωνητική προετοιμασία: Αθηνά Τρέβλια
Κατασκευή σκηνικού: Αδριανός Ζαχαριάς
Ειδικές κατασκευές: Σαββίνα Πατρικίου
Μοδίστρα: Ελένη Μελισσού
Φωτογραφίες: Andrea Bonetti
Ηχογράφηση/Μίξη: DNA lab/ Φίλιππος Μαρινέλλης (Smart Audio Services)
Σχεδιασμός αφίσας, προγράμματος και flyer: Λίλα Σιμιτζή

Ερμηνεύουν: Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Σύρμας, Σοφία Μαραθάκη

«Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φρατζόλα ψωμί»,  Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα- Στάση Μετρό Κεραμικός, τηλ.  210 3455020, 6940290312. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15, έως Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 (φοιτητικό), 5 (ατέλειες).