Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ είναι γνωστή διεθνώς τόσο για τις υποκριτικές επιδόσεις της, για τις οποίες έχει τιμηθεί με τα περισσότερα βραβεία που έλαβε ποτέ βρετανή ηθοποιός, όσο και για την πολιτική δράση της. Χρόνια ολόκληρα προσπαθεί να στρέψει το βλέμμα όλων μας στα σημεία εκείνα του πλανήτη όπου συντελούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει με τις δηλώσεις και την παρουσία της εκεί.

Τους τελευταίους μήνες η Ρεντγκρέιβ, όπως αρκετοί ακόμα συνάδελφοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ασχολείται με την διοργάνωση δράσεων για την ανακούφιση των προσφύγων από τη Συρία. Μέσα από το δικό τους δράμα, οι άνθρωποι αυτοί που εκβράζονται καθημερινά στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου οδήγησαν την ηθοποιό στον παραλληλισμό της σημερινής συγκυρίας με την καταστροφή της Σμύρνης το ’22 την οποία πραγματεύεται το έργο που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ θα παρευρεθεί στην παράσταση του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 19:00 συνοδευόμενη από τον θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση 
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας 
Μουσική – Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατσιγιάννης 
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφίες: Mάρω Μαρμαρινού 
Επεξεργασία οπτικού υλικού: Γιάννης Βολιώτης

Ερμηνεύουν: Μιμή Ντενίση, Tάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας,  Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνος Ζαχαράκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Νέλη Αλκάδη, Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Αναστασία Σκοπελίτη ο Μιχάλης Μητρούσης και ο Κώστας Βουτσάς.  

Συμμετέχουν, επίσης, οι: Χρήστος Βελιάνο, Χριστίνα Δρεμέτσικα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη, Ηλίας Νομικός, Νικόλας Γκιούλης, Μαριλένα Κάραλη, Φίλιππος Ζαρφειάδης.

Συμμετέχει ζωντανά η ορχήστρα Εστουδιαντίνα με τους μουσικούς Σωτήρη Μαργώνη, Νίκο Μέρμυγκα, Γιάννη Τσέρτο και Γιάννη Πλαγιαννάκο.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Tα τραγούδια ερμηνεύουν o Mπάμπης Τσέρτος και η Σοφία Μέρμηγκα.

Παραγωγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

«Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, Θέατρον Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.